Willy

Willy

zaterdag, 04 november 2017 09:29

CARDUS VERVANGT THOMAS LUTHI

De Spanjaard Ricard Cardús vervangt Thomas Luthi, geblesseerd, in het CarXpert Interwetten Moto2-team van de Grand Prix van Valencia.

In Cheste mag de jonge Spanjaard van 10 tot 12 november proeven van de moto2 klasse. Toen Thomas Luthi vorige week in Maleisië arriveerde, had hij wiskundige opties om Moto2 Wereldkampioen te worden, maar een valpartij tijdens de oefeningen op zaterdag eindigde in een black day. Door een harde klap tegen het hoofd en een enkelbreuk werd de Zwitserse coureur verhinderd om aan de race deel te nemen, hij moest moedeloos toezien hoe de titel prematuur op een dienblad aan Franco Morbidelli werd aangeboden.

De Zwitserse coureur werd een beetje het kind van de rekening in Kuala Lumpur, maar nadat hij naar Zwitserland was afgereisd en opnieuw werd onderzocht, besloten de artsen om een nieuwe operatie uit te voeren. Daardoor is er geen sprake om de Valencia-race en de MotoGP-testen met MarcVDS te rijden, jammer op die manier het seizoen te moeten afsluiten. Luthi debuteert in 2018 in de MotoGP categorie.

Een ongelooflijke zege in de thuisrace voor 'DesmoDovi' en geplaagd door een voedselvergiftiging.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) had een geweldig weekend in Mugello tot zaterdagavond, toen de Italiaan ziek werd en zelfs warmte miste, hij deed een paar verkennende ronden. Toen de lichten uitgingen, was het echter een totale omschakeling voor de tweevoudige GP-winnaar die voor de derde keer GP-winnaar werd. Nu als tweede in de voorlopige stand van het WK achter de man die tweede was in de race Maverick Viñales. 'DesmoDovi' zei na afloop van de race dat de Borgo Panigale fabrieksmachine  de snelheid thuis had en het zeker bewezen was.

Andrea Dovizioso, je wint: "het was een heel vreemde dag voor mij vandaag omdat ik voor de start geen energie, noch warmte had. Gelukkig hadden we niets moeten uitproberen omdat onze situatie eerder zo goed was. Ik had geen energie voor de race, dus ik was bang om energie te verliezen in de race. Maar de realiteit was dat ik snel en zeer snel kon rijden, en dat maakte een groot verschil om achter Maverick te blijven. Ik begreep zijn positieve punten  en ken mijn positieven, tien ronden voor het einde besloot ik om hem voorbij te gaan. Het was totaal zonder strategie, het is steeds beter om iemand voor te zijn. Dus, ik dacht dat we wel zouden zien. Maar toen ik besefte dat niemand een marge had om sneller te zijn dan ik, concentreerde ik mij op mijn eigen ritme en tempo. Zeker omdat ik niet eens wist of ik tien ronden kon afmaken. Maar ik kon, en met dit resultaat hier, met Ducati in Mugello ... Ik ben in het verleden hier al op het podium geweest en vandaag net als Danilo huilde ik! Maar om op de top te zijn is het iets anders. Wanneer je geen resultaat verwacht en krijgt, is het heel leuk. Ik wil veel mensen bedanken, Ducati, de fans, mijn crew, in Le Mans had ik problemen met een opgeblazen arm en we hebben er veel op geoefend en gefocust, THX dat het werkte. Ik ben niet verbaasd om in de top vier of vijf in het kampioenschap te zijn, ik ben er altijd, ik probeer altijd het maximale uit mijn fiets te halen. Maar het is zeer belangrijk om snelheid te hebben. Die snelheid is wat we dit weekend hadden. Elk weekend benaderen we in het begin de top, maar we wachten en zien wel wat het geeft."

- De leider in het MotoGP kampioenschap heeft zijn voorsprong in Mugello iets vergroot.


Afgelopen zondag in Mugello stond hij op de tweede trede van het podium, Maverick Viñales was zich bewust van de uitstekende operatie voor het kampioenschap tegenover Pedrosa, Rossi en Márquez, hij is opnieuw een stapje dichter met zicht op de titel. Zijn voorsprong in het kampioenschap is gestegen van 17 naar 26 punten en de nummer 2 is nu Andrea Dovizioso, die pakte zijn eerste overwinning van het seizoen en klimt naar een voorlopige tweede plaats in de tussenstand. Hij vervangt Dani Pedrosa, die met een doelpuntloos spel naar de vijfde plaats in die rangschikking verhuisde, met een gelijk aantal punten met Marc Márquez als vierde. Valentino Rossi blijft ondertussen op de derde plaats, maar heeft nu 30 punten achterstand op zijn teamgenoot.
- "We moeten kijken naar Andrea, die de tweede plaats in het kampioenschap niet voor niks heeft." Maverick Viñales weigert om zijn rivalen te onderschatten: "ik ben van mening dat we veel tegenstanders hebben op dit moment: Valentino, Dovi, Marc en Dani ... Ze zijn er nog steeds hoor, het is noodzakelijk dat we ons richten op onszelf. We weten dat al de hele tijd dat ze sterk zijn, we hebben veel motivatie nodig om verder te gaan met elke race. Ik moet ook nog mijn stijl en mijn niveau verbeteren," waarschuwt de jonge Spaanse coureur. "We moeten blijven zoals we bezig zijn, dan is men echt attent om een kans te pakken om te winnen. Dit is heel belangrijk."
- In slechts twee jaar in de MotoGP, heeft Viñales laten zien hoe scherp hij staat, hij wil blijven werken, hard werken om verder te verbeteren en zo zijn kansen op de titel te vergroten. "Als je pole posities verovert, moet je logisch ook die races winnen, of minstens op het podium staan, het is moeilijk er steeds in te geloven," zegt hij. "Maar als je in een doel gelooft dan geloof je in jezelf, in je team, je motorfiets, en push je altijd 100%." Thuis rijden? "Is een extra motivatie."
- Maverick Viñales zal donderdag zijn intrede maken op het Circuit de Catalunya als voorlopige leider van het kampioenschap. De zevende ronde van het seizoen zal hij betwisten met een speciaal gevoel als inwoner van Roses.
"Ik heb altijd graag naar Montmeló gekomen, dit is een circuit waar ik echt kan genieten. Ik heb hier al zeer succesvol geweest, ik heb een keer gewonnen, en ondertekende vele podia. Ik voel me echt goed met alle fans, deze steun is iets wat ik van hou, het geeft me extra motivatie. Voor mijzelf het is geen extra druk, het is meer een motivatie en het versterkt mijn verlangen om te winnen. Het is een bijzondere baan, zeer goed voor mij en mijn rijstijl, ik hoop dat het ook voor de fiets want we zitten in een goede periode, we hebben een aantal goede dingen in petto. We hebben een heleboel opties … waar de zaak niet werkt zoals de set-up, we zijn zeer gemotiveerd,” belooft hij. "We hebben op het moment een zeer goed niveau en we moeten gewoon doorgaan zoveel mogelijk punten scoren als we kunnen."

maandag, 30 november -0001 00:00

Moto2: de nieuwe Triumph Moto2 ™ motor

In 2019, wordt het Britse merk de Moto2 motoren leverancier.

Het werd onlangs aangekondigd dat de nieuwe Moto2 ™ -motorleverancier vanaf 2019 de Britse motorbouwer  Triumph zal zijn, dus hier is alles wat u moet weten over de motor na de aankondiging. Gebaseerd op de hoogste specificatie 765cc power plant van de Street Triple RS, is de motor ontwikkeld voor Moto2 ™ met de volgende wijzigingen:

    Gewijzigde cilinderkop met een herziene inlaat- en uitlaatpoorten voor een optimale gasstroom

    Titaniumkleppen en stijve klepveren voor verhoogde rpm

    Low Output race kit alternator voor verminderde traagheid

    Hogere 1ste versnellingsgraad

    Voor de race ontwikkelde pantoffelkoppeling die juist afstemt

    Specifieke race ECU: die wordt ontwikkeld met Magneti Marelli

    Herziene motordeksels voor verminderde breedte

    Verschillende sump om een ​​verbeterde cilinderkop mogelijk te maken

De Triumph Moto2 ™ 765cc driecilinder motor is gebaseerd op de nieuwe Triple Triple Power Station technologie van 2017, ontwikkeld en afgestemd op een belangrijke stijging van de kracht en het koppel.

In de 'road' opstelling levert de nieuwe 765cc-motor het hoogste prestatieniveau van een Street Triple. De motor  levert een vermogen van 123PS @ 11.700rpm en 77Nm Torque @ 10,800rpm.

Heeft meer dan 80 nieuwe onderdelen vergeleken met de vorige generatie motor, met inbegrip van een verhoging van de boring en slag. Alle nieuwe motorcomponenten zijn onder andere:

    Nieuwe crank

    Nieuwe zuigers

    Nieuwe con-staven en balancerschacht

    Nikasil geplateerde aluminium vaten

    Herziene versnellingsbak

De race-specificatie van de Triumph 765cc Moto2 ™ motor is verder ontwikkeld om de motor beter te laten ademen meer vrij en harder te laten lopen dan de productie fiets. Daardoor wordt de totale prestatie een stuk verhoogd. Andere veranderingen zijn speciaal gemaakt om de motor aan te passen voor racegebruik.

Trevor Morris, technisch directeur van ExternPro, verantwoordelijk voor de definitieve voorbereiding van de motoren voor de race serie: "het is ongelooflijk spannend om samen met het iconisch Triumph motorfietsbedrijf te werken voor het leveren van motoren voor het Moto2T Wereld Kampioenschap. Ik ben al jarenlang een fan van de driecilinder motor, zijn unieke eigenschappen en prestaties zullen het toekomstige succes van het kampioenschap verzekeren en verbeteren. "

Julian Simon, 125cc Wereld Kampioen 2009 en Moto2 ™ runner-up maar tevens ervaren Moto2 ™ test rijder, was betrokken bij het testen van de motorontwikkeling in Aragon: "De motor voelt sterk en met name het middengebied is erg indrukwekkend. Het gevoel tussen de gasklep en het achterwiel is zeer direct en controleerbaar. Het algemene gevoel is erg goed en de motor heeft al een groot potentieel. "

Het ‘April Moto Motor Events Team’ begint er in te geloven….

Het Yamaha Factory Racing Team won voor het tweede achtereenvolgende jaar de 8 uren van Suzuka. Pol Espargaro, Katsuyuki Nakasuga en Alex Lowes waren met hun Yamaha #21 de snelsten vóór het officiële Kawasaki Team Green en Yoshimura Suzuki Shell Advance.

De Belgische coureur Gregory Fastré en zijn April Moto Team blijven aan de leiding in het EWC Endurance kampioenschap! “Ik kan me niet voorstellen wat een gevecht het wordt voor de laatste ronde over een maand in Duitsland.” De 8 uur van Suzuka zijn beëindigd na een gekke week, echt een andere wereld, de topteams, met topcoureurs als Hayden, Espargaro, Jacobsen, Aegarter, Van der mark etc .....

De meeste uithoudingscoureurs moesten al hun vermogen aanspreken, bijna net zoveel Gazz geven als hun wereldbekende opponenten… “Tegen alle verwachtingen in, met een ietwat afstandelijk resultaat van wat we verwacht hadden, een moeilijke week, het zal niet liggen aan het klimaat of de instellingen van de fiets, maar, we zijn erin geslaagd om onze plek vooraan het EWC kampioenschap te behouden. We beginnen er in te geloven.” Aldus Marc Motre, “met alle dank aan de drie proefkonijnen, Gregg Black, Gregory Fastré en Alex Cudlin voor hun prestaties, en uiteraard dank aan de crew van Motor Events Team, en al degenen met wie ik heb een geweldige week heb beleeft, afspraak in Oschersleben Duitsland op 26 en 27 augustus.”

dinsdag, 08 november 2016 08:20

Bo Bendsneyder zegt:

Goede overzeese resultaten geven vertrouwen voor laatste race in Valencia!”

De afgelopen weken vertoefde de 17-jarige motorcoureur Bo Bendsneyder in Australië en Azië voor 3 Grand Prix’s op voor hem onbekende circuits. Hij behaalde een 18e, 10e en 3e plaats en tankte flink vertrouwen voor de afsluitende wedstrijd in Valencia die komend weekend op de kalender staat.

In Japan bleef een goede kwalificatie uit waardoor Bendsneyder vanaf de 27ste plek aan zijn race moest beginnen. Doordat hij iets te snel van start ging kreeg hij een ride-through penalty aan zijn broek. Toch wist de Rotterdammer er nog een 18de plek uit te persen.

Teammanager Aki Ajo: “Bo had goede trainingssessies maar kon helaas geen snelle tijd noteren tijdens de kwalificatie. Het was niet makkelijk om vanaf de 27e plek te starten. Na de penalty reed hij een goede race en had hij een goed ritme te pakken. Gezien de omstandigheden is de 18e plaats een goed resultaat.”

Bo: "Als ik de penalty niet meereken was deze wedstrijd niet eens zo slecht. Ik won wat plekken in de eerste ronde maar kreeg een penalty omdat ik had bewogen voordat het startsein was gegeven. Daarna kon ik snel mijn ritme herpakken en mijn snelheid was goed. Toch maakte ik wat kleine foutjes, mede doordat ik wat geïrriteerd was door de fout. De warm-up gaf me veel vertrouwen en ik verbeterde me waar ik ook in andere races weer profijt van kan hebben.“

Australië

De race in Australie zat bomvol zware crashes. Bendsneyder kon zijn vallende mede coureurs ontwijken maar na 6 ronden zorgde de rode vlag ervoor dat er een herstart moest komen. De Rotterdammer mocht hier vanaf P13 starten en vocht in een 10 ronden durende race in een grote groep coureurs om de derde plaats. Uiteindelijk wist Bendsneyder als 10e over de streep te komen.

Bo: “Ik ben erg blij met deze 10e plaats in mijn eerste Australische Grand Prix. De race begon erg onrustig met de vele valpartijen en stevige gevechten. Het was lastig om te rijden in de wisselende omstandigheden met nat en droog wegdek. Uiteindelijk hebben we hier een goed resultaat behaald en ik wil dan ook mijn team bedanken voor het vele werk dat ze hebben verricht dit weekend.”

Maleisië

In Maleisië pakte Bendsneyder zijn tweede podium van het seizoen en finishte hij als 3e. Ook tijdens deze race had de rode vlag een belangrijke rol. Een aantal ronden voor het eind werd deze vlag getoond doordat er vele coureurs crashten vanwege een nat wegdek. Bendsneyder was in de race om de tweede plaats maar moest genoegen nemen met de derde plaats omdat ten tijde van de rode vlag de situatie in ronde 13 bepalend was voor de einduitslag.

Teammanager Aki Ajo: "Ik ben erg blij dat Bo hier opnieuw een podium heeft behaald. Elke race laat hij zien dat hij groeit en volwassener wordt. Het hele team heeft hem fantastisch geholpen. Bo is mentaal heel sterk, ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar meer goede resultaten gaan behalen.”

Bo: “Het is fantastisch om hier in Maleisië mijn tweede podium van het seizoen te pakken. Ik reed een aantal ronden achter Jakub Kornfeil en kon hem in de laatste ronden passeren. Het is jammer dat de rode vlag voortijdig een einde maakte aan de race en ik daardoor derde werd. Maar om op het podium te staan op een circuit waar ik nog nooit heb gereden is geweldig. Mijn team heeft wederom top werk geleverd!”

woensdag, 02 november 2016 08:47

Loi is al klaar voor volgend jaar.

Dat de Limburger talent heeft weten we allemaal, volgend jaar heeft hij de beste fiets, dus zijn de verwachtingen hoog.

Livio vertelde begin vorige maand dat hij alle vertrouwen heeft in zijn volgende stap in de Moto3. De Zelos coureur denkt dat voor volgend seizoen een top 5 plaats een regelmaat zou zijn. Een top team “Leopard” plus een top fiets met een klasbak daarop is wel de formule om de verwachte successen te boeken.

Met een negende plek in Maleisië was hij zeer tevreden, maar moest toch toezien dat noorderbuur Bo Bendsneyder met een derde plaats aan de haal ging. Op naar de laatste proef van het jaar over een goeie week in Valecia.

Geef ons een beetje meer uitleg:ik kan het best de race van vandaag zo omschrijven, vlak na de start in bocht 2 ging Migno er onderuit en nam Guevara en Sasaki mee, ik moest volop in de remmen en buitenom om een crash te vermijden waardoor ik als bijna als laatste terug op de baan kwam. Wat verderop in bocht 6 Martin ging er af met Bulega, Canet en Oettl als slachtoffer, daarmee was het veld al stevig uitgedund. Door de vele vochtige en verraderlijke plekken op de baan was het zeer moeilijk en duurde het even voor ik het ritme te pakken had om me naar voren te werken. Ronde na ronde ging het steeds beter, mits enkele inhaalbewegingen en de crashes van Norrodin, Binder, Mir en nog enkelen in de voorste gelederen kwam ik op P10 terecht op iets meer dan 1.5sec van Maria Herrera. Ik kon deze kloof dichtrijden en haar voorbij gaan. Toen ik de volgende bocht inging, voelde ik de achterkant wegschuiven en moest ik van het gas waardoor Herrera die vlak in mijn wiel zat op me inreed met een nare val voor haar tot gevolg. Vlak hierna besloot de wedstrijdleiding om de race stil te leggen, ik werd daardoor 9de. Met een 5de, 7de en een 9de plaats in de laatste 3 races ben ik zeer tevreden en zeer gemotiveerd om in Valencia dit seizoen in schoonheid af te sluiten”.

9de positie op de startgrid voor de Suzuki GSX 1100 van het Team Belgium Force die eindigt in mineur.

Marc Fissette, zoals gebruikelijk de goede uitvalsbasis om zo dicht mogelijk vooraan de eerste bocht in te duiken. Uiteindelijk lukte dat in 4de stelling. Beetje bij beetje nadert Marc vooraan in de race, na 5 ronden passeert hij de leider en neemt het heft in handen. Na zijn eerste stint is een lawaai op het tandwiel achteraan vastgesteld, Marc nog steeds de raceleider zal eerder dan gepland moeten binnenkomen, Eric Brun staat te springen om de baan op te gaan, maar, deze interventie zal meer dan een minuut in beslag nemen. Als 11de geklasseerd geeft Eric de Suzuki 1100 terug de sporen en komt terug naar de 8ste plek voor het uitvallen met motorproblemen op 3 ronden van het einde. een grote teleurstelling voor het Force Team.

Fissette: “helaas zullen we niet deelnemen aan de race. Ik wil graag iedereen danken die betrokken waren bij het project voor deze 13de Bol d'Or Classic, we kijken vooruit naar volgend jaar voor nieuwe avonturen tot ziens.”

maandag, 12 september 2016 08:26

Dany Pedrosa geeft rijles.

De Spaanse furie lijkt terug, en zeer overtuigend 8ste verschillende winnaar van het seizoen.

Men ziet het steeds weer, als het plaatje klopt werkt alles, en een zege is nooit ver weg. Pedrosa spelde hier in Misano nog eens de les, alle concurrenten waren unaniem, Dany was veruit de snelste.

3 X  keer wereldkampioen Dani Pedrosa behaalde een overweldigende overwinning bij Misano World Circuit Marco Simoncelli, zijn rivalen Valentino Rossi en Jorge Lorenzo beten in het stof en voltooiden het podium. Een overwinning vanuit de achtste positie op de grid. De Mallorkaan Lorenzo maakte weer een mooie sprong vanaf de pole, hij zwiepte als leider door de eerste bocht. Medestarters Rossi en Maverick Viñales vochten voor plaats 2 terwijl  Pedrosa na een ongelooflijke start vrijwel onmiddellijk aansluiting kreeg bij Viñales, Dovizioso en Marc Marquez. Lorenzo zei na afloop: "Ze waren sneller dan ik"

#26 had zijn vizier gefixeerd als race leider in Rossi’s achtertuin, dan gaat het passeren van de Italiaan samen met enige agressiviteit om zich vooraan te kunnen posteren. Ongenaakbaar en terug met een knal, de ongelooflijke rit van de 'Baby Samurai' schudde een hulpeloze Rossi van zich af en schrijft een beetje geschiedenis als achtste verschillende winnaar in 2016.

Marquez kreeg het zwaar te verduren maar behoudt een gezonde 43 punten voorsprong op de titel terwijl de paddock naar Spaanse bodem verhuist. Motorland Aragon wordt de volgende arena voor Pedrosa, Marquez of Lorenzo en vergeet zeker Rossi niet.

Het zal u wel opgevallen zijn dat er 2 weken lang geen koppen waren.

Daar we afgezakt zijn naar het zonnige zuiden van Frankrijk hebben we in afwachting van de Bol d’Or het er even van genomen. Ook bij gebrek aan degelijke wifi was het tijd om even uit te blazen, met een vredige stilte als gevolg.

Pagina 1 van 2