BAUTISTA SLUIT EERSTE DAG OP 'THE ISLAND' MET DE SNELSTE TIJD!

Vrijdag, 22 februari 2019 05:10 GMT
WorldSBK Rookie Bautista heeft de 2019 kampioenschapsafspraak geenszins gemist, hij ging Jonathan Rea vooraf in FP2 om morgen zaterdag bovenaan te beginnen. De laatste sessie van de openingsdag van het MOTUL FIM Superbike World Championship werd afgesloten met Alvaro Bautista (Ducati) als snelste, die aan de top van gecombineerde tijden de leiding overnam. Jonathan Rea (Kawasaki) en teamgenoot Leon Haslam eindigden op twee en drie.
Bautista was de snelste in de individuele FP2-sessie, de Spanjaard was opnieuw de snelste in de snelheidscontroles en was verreweg de snelste met de geheel nieuwe Ducati Panigale V4 Rs. De Rookie zette een fantastische rondetijd neer van 1'30.327 om Rea in de laatste minuten met slechts 0.040s te verslaan! Chaz Davies (Ducati) heeft nog werk te doen, hij strandde op een 14de positie algemeen.
Van de eerste drie, was Haslam de eerste om te verdapperen; de 35-jarige Brit was indrukwekkend sinds de Yamaha Finance Australian Round van start ging. Na een tijdje met Alvaro Bautista aan het bekvechten op het circuit, was de Britse renner fractioneel sneller, voordat hij grotere binnenbochten maakte met minder dan 15 minuten op de klok en als derde overall eindigde.
Tom Sykes (BMW) ging rustig aan de slag, niet bezig met zijn rondetijden van FP1 in de 2de sessie, maar uiteindelijk als vierde zou eindigen. Teamgenoot Markus Reiterberger zette ook zijn ontwikkeling voort met de nieuwe BMW S1000RR maar zoals Sykes verbeterde hij zijn tijd met nog 20 minuten en finishte hij als 15de algemeen op 1.276sec. van Bautista. Alex Lowes (Yamaha) klom op naar de vierde positie algemeen, de Lincolnshire-rijder ging vervolgens door met het verbeteren van zijn rondetijden, consistent snel, hoewel hij midden in de sessie tuimelde. De Nederlander Michael van der Mark (Yamaha) zette ook het thema van verbetering voor Yamaha voort, hij sloot de dag af als zesde.
Zo zit de eerste dag voor de WorldSBK er op, het spannende eerste deel was voor Alvaro Bautista! Jonathan Rea zal morgen proberen terug te slaan, terwijl Leon Haslam, Tom Sykes, Alex Lowes en Van der Mark ook in de mix zullen zitten voor de topposities.
We zullen zien of Alvaro Bautista in staat is om verder uit te lopen op Jonathan Rea.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws