GEKKO HICKMAN WINT SENIOR TT AAN 135.452m/h GEMIDDELD

De ongelooflijke Peter Hickman verslaat Dean Harrison in de laatste ronde en wint de Senior TT.

In een indrukwekkende ronde aan een gemiddelde van 135.452m/h of, 217.98 uur! Gekke gekko Peter Hickman, triomfeert op de Senior TT met een ronde record aan een gemiddelde van 135.452 mph!

De recordeditie van een Senior TT die nog steeds in de geschiedenis van het motorracen zal blijven. Peter Hickman triomfeert in de hoofdrace van de 2018 van de Isle of Man Tourist Trophy. Op het hoogtepunt van een spannend en fenomenaal duel,  het geluid van de ‘Mountain Course’ van Dean Harrison, tijdens de 6 ronden meerdere malen in staat zijn eigen record te overtreffen op de Isle of Man TT. Vergeleken wat 8” seconden betekenen bij de aanvang van de laatste ronde om de winnaar van Race 2 TT Supersport te worden. Ook hier lukte het 'Hickey' terug, hij loste het op met een laatste... legendarische 16 minuten, 42 seconden en 778 milliseconden, allemaal aan 135.452 mijl gemiddeld, of omgerekend 217,98 km/h.

De langverwachte "135" is geslaagd met Hickman, de afgelopen dagen winnaar van de Superstock, heeft hier een reserve gehouden voor de laatste ronde. Wanneer je 1”09 moet goedmaken heb je hier ballen nodig, eerst onderging hij een voordeel van Dean Harrison (Silicone Techniek Kawasaki) om door te kunnen trekken tot de tussenpunt bungalow. De BSB protagonist werd gerapporteerd op 834 duizendsten in zijn voordelig. De resterende kilometers van de berg af deed de rest met Peter Hickman, bij de controles van de BMW S1000RR die uitstekend voorbereid was door Smiths Racing, werd winnaar van de Senior TT met slechts 2"061 op Dean Harrison.

Een Senior TT epos met twee grote matadors, de auteurs etaleerden prestaties in een ondenkbare race. Wat een paar  edities geleden nog een ongeloof leek kwam hier naar boven, te beginnen met een laatste ronde die al een  geschiedenis op zijn eigen is: 135.452 mph staat op naam van Hickman, 134.918 voor Harrison. Conor Cummins, eindigde als derde op de Padgett Honda, 1'42 wat een kloof met de overwinnaar, maar voldoende om vooruit te blijven op Michael Dunlop. Dunlop kwam op onverklaarbare wijze niet in het stuk voor, hij was nooit concurrerend in de Senior TT, en Josh Brookes werd prachtig vijfde met de officiële Norton.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws