SENTSATIE VAN HET JAAR: JORGE LORENZO NAAR REPSOL-HONDA?

Naar alle waarschijnlijkheid gaat Jorge Lorenzo (30) in de komende twee jaar naast Marquez bij Repsol Honda rijden.

Vandaag dinsdag liet vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo een bom vallen. Zoals reeds hardop gespeculeerd werd, heeft de 30-jarige Majorkaan vorige dinsdag vrolijk en vol vertrouwen in Mugello aangekondigd: "ik zal in 2019 en 2020 aan het MotoGP Wereld Kampioenschap deelnemen."

De volgende dag, zag het er naar uit dat Lorenzo deel zou uitmaken van het Maleisische Razlan Razali plan, dat een Yamaha MotoGP Klanten team met het Sepang Circuit en Petronas zal vormen. De basis zou van het Ángel Nieto-team van Aspar Martinez of MarcVDS moeten komen. Zondag, na zijn overwinning bevestigde Jorge Lorenzo op Mugello dat hij volgend jaar geen lid meer zijn van het Ducati fabrieksteam. Hij zal daar na twee jaar 25 miljoen euro geïncasseerd hebben.

Na Lorenzo’s winst op Mugello stapte Ducati sportdirecteur Paolo Ciabatti direct naar Lorenzo’s manager Albert Valera en fluisterde in zijn oor. "Zoals afgesproken, hebben we de tweede plaats bewaard Jorge en Petrucci zijn nog niet bevestigd." Albert Valera antwoordde koel: "Maar nu is het te laat." Tegelijkertijd liet op zondag Jorge Lorenzo doorschemeren: "Het project van Yamaha's Sepang Circuit en Petronas is nog een beetje onvolwassen en halfbakken."

Omdat tot nu toe niemand weet wanneer MarcVDS officieel en definitief besluit, de twee MotoGP plekken voor 2019 aan te kondigen. Voor sponsor Estrella Galicia 0.0 en de nieuwe MarcVDS vertrouweling Emilio Alzamora willen Alex Marquez en Franco Morbidelli deze plaatsen met de klanten Honda.

Vandaag is uitgelekt dat Repsol-Honda teambaas Albert Puig met de Japanse HRC managers in Takeo Yokoyama dringend aan tafel wil: hij wil zijn nieuwe "dream team" presenteren met Marquez en Lorenzo voor de jaren 2019 en 2020 voor de Catalunya GP. Een paar weken geleden werd een dergelijk scenario door alle betrokkenen als "onvoorstelbaar" afgedaan. Zo'n krachtig team heeft Repsol-Honda nooit onder contract gehad. Marquez behaalde  zes wereldtitels, 36 MotoGP overwinningen en een totaal van 64 GP-successen, Lorenzo heeft vijf wereldtitels  op zijn naam met 45 MotoGP overwinningen en een totaal van 66 GP successen.

Misschien dat om die reden, er een persconferentie met HRC baas Yoshishige Nomura en Honda Motor president Takahiro Hachigo moet georganiseerd worden.

Jorge Lorenzo zal naar verwachting na zes jaar een Red Bull-atleet worden. Zijn manager Albert Valera heeft al een Red Bull-coureur onder zijn vleugels met Moto3-titelkandidaat Jorge Martin. "Honda wil de best mogelijke teamgenoot vinden," zei Marc Márquez vandaag tijdens de test in Spielberg. Daarom kwam waarschijnlijk bij Repsol Honda, Dovizioso, Rea, Zarco (nooit HRC), Miller, Pedrosa en andere kandidaten nooit tot een akkoord.

Door Günther Wiesinger - 05.06.2018 15:50 / vertaling WvL

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws