DUNLOP WINT EN HARRISON HET RECORD

Michael Dunlop behaalt zijn 16de overwinning in de Tourist Trophy en Dean Harrison klokt een verwoestend record.

Michael Dunlop één van de favoriete coureurs van de Tourist Trophy is elk jaar een feit, zoals er voor hem al een aantal goede jaren zijn. Maar het is ook waar dat Michael, tijdens de eerste race op het eiland Man, de wedstrijd won, voor een nog snellere coureur die net het absolute record van het circuit liet klokken. We hebben het over Dean Harrison, vier lange ronden leider van de eerste Superbike-race, en de eigenaar van de snelste ronde met een gemiddelde van 134.432mph of 216 km/u die hij de geschiedenis in reed. En toch was dat niet genoeg voor een nieuwe overwinning voor de Ulster-coureur, die zonder technische problemen de absolute winnaar was. Dean, waarvan we ons herinneren dat hij de snelste coureur ter wereld is met een snelheid van 134,6 km/u in de Ulster GP van dit jaar, heeft de baan in een verwoestend tempo geopend. Zozeer zelfs dat in  deze eerste ronde, van uit de achtergrond komende en een nieuw record klokt, markeert bij de mens. Voorbij de finishlijn liet de Kawasaki-rijder Joey Dunlop op meer dan 11 seconden klokken. Connor Cummins kwam als derde door voor James Hillier, David en Gary Johnson voltooiden de top 6 na de opgave van Peter Hickman, die zijn beste jaar niet had met de betrouwbaarheid van zijn machine.

Michael Dunlop voegt een 16de overwinning toe aan de Tourist Trophy.

Het tempo was verschroeiend, Harrison bleef ook in de tweede ronde gemiddeld met gemiddeld 134mph vlammen, Dunlop volgde hem op 17 seconden aan 133,5mph en Cummins als derde toch nog in de 132mph-zone. Posities en voordelen werden behouden, zelfs na de eerste pitstop aan het einde van de tweede ronde.

Het keerpunt kwam toen de koppeling van de Harrison Kawasaki ZX-10R tegensputterde, daarna weigerde die alle dienst en functioneerde niet meer. Het werd voor Michael een stuk gemakkelijker om de afstand tot de Engelsman te verkleinen. Bradford zou uiteindelijk met opgeven bij Sulby Crossroads. Vanaf dat moment laat Dunlop niet meer  los tot de finishlijn. De zege draagt hij op ​​aan de familie en vrienden van Dan Kneen, zijn teamgenoot bij BMW Tyco.

"Het is moeilijk om de overwinning te vieren na zo'n zware week, ik wilde iets doen ter ere van hem, daarom is deze overwinning voor zijn familie," merkte Michael op na de race. Cummins voegde een nieuw podium toe aan boord van de Honda CBR1000RR SP2 en James Hillier klom naar de derde plaats in de laatste ronde. David Johnson en Michael Rutter behaalden de vierde en vijfde plaats terwijl Lee Johnston zesde werd met de Fireblade-factory  machine.

Op zaterdag was ook de eerste Sidecars-race waarbij de broers Ben en Tom Birchall hun zevende overwinning binnen haalden ondanks een angstig moment in Windy Corner, juist vanwege de wind. Ze maakten ook twee nieuwe records: de individuele ronde 118.694mph of 191 km/h en de totale tijd aan het einde van de race.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws