SASHA DE VITS IN DE ZELOS KLEUREN

Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het nationale wegraceteam dat opgezet is door Zelos.

De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull Rookies Cup en de CEV Moto 3-reeks. Het seizoen 2018 begint met een vliegende start voor de Black Knights, het Belgische wegraceteam opgezet door Zelos waar Sasha De Vits vanaf nu deel uit maakt. De nauwelijks 16 jarige spruit is afkomstig uit Meerbeke en heeft talent te over. Sasha neemt dit seizoen niet alleen deel aan de Red Bull Rookies Cup in gezelschap van Barry Baltus, maar komt ook in het Kiefer Racingteam ook uit in het Spaans CEV Moto3 kampioenschap.

Het seizoen 2018 kent nu al een zinderende start, door de heftige evolutie binnen de structuur. Ter herinnering: door het plotse overlijden vorig jaar van Stefan Kiefer en de lopende activiteiten in Moto2.  Besloot Tony Michiels, teammanager bij DV1 Racing Campus, de zaken in handen te nemen en samen met Jan Luyten. Jan is reeds jaren actief als Crew Chief binnen het Moto GP circuit, om samen de taken binnen het geplande Kiefer Moto3 project over te nemen met KTM Racing. De rest van het team komt rechtstreeks uit de Moto2 en legt een stevige basis om dit jaar het CEV Moto3 Junior World Championship te rijden.

Tony Michiels:de samenwerking met Zelos is een logisch gevolg want DV1 Racing Campus biedt de nodige technische ondersteuning en heeft dezelfde passie als Zelos om jonge talentvolle Belgen naar de top te brengen. Voor 2019 zijn reeds de nodige voorbereidingen lopende om tijdens de CEV weekends, een nieuw European Talent Cup DV1 team van een Belgische bemanning te voorzien.”

Het Belgisch wegraceteam is opgezet met als doel om jonge rijders te ondersteunen en begeleiden naar het hoogste niveau. Het spreekt dan ook vanzelf dat Zelos besloten heeft de veelbelovende Sasha De Vits een plaats te geven bij de Black Knights naast Xavier Siméon (MotoGP), Livio Loi (Moto-3) en Barry Baltus (Red Bull Rookies Cup en CEV Moto-3). Door deel uit te maken van deze structuur zal Sasha kunnen profiteren van de coaching door onze aanvoerder en voormalig GP coureur Didier de Radiguès en van gezamenlijke trainingen met Barry Baltus. Natuurlijk zal hij ook geïntegreerd worden in de evenementen van Zelos en van de Black Knights zodat deze jonge rijder zo nog meer overzicht geboden kan worden.

Het seizoen 2018 van Sasha De Vits werd gepresenteerd ter gelegenheid van de Race Rock Party, een fondsenwervingsavond  op initiatief van DV1 Campus.  Alle schijnwerpers waren gericht op deze nieuweling en ook op andere Belgische rijders die in andere categorieën uitkomen. Deze unieke avond vond plaats op woensdag 7 maart in het museum Autoworld (Brussel).

Sasha De Vits: “ik ben heel trots en superblij dat ik mezelf nu ook als een Belgian Black Knight mag voorstellen. Als ik hier een quote moet aan toevoegen, vind ik deze heel erg passend. Ik denk niet dat er een lift naar succes bestaat, je moet er wel met de trap naartoe. Trede per trede of stap per stap probeer ik mijn ultieme droom als coureur in het Wereldkampioenschap te bereiken. De trap is nog hoog, maar door de toetreding bij de Black Knights ben ik onmiddellijk enkele treden hoger gebracht. Dit geeft me een bijkomende enorme motivatie boost naar het komende seizoen. Bedankt Zelos voor jullie vertrouwen in mij als coureur!”

Didier de Radiguès: “ik ben blij met komst van Sasha bij de Black Knights. Ik heb hem de laatste weken leren kennen als een innemend en supergemotiveerde jongen. We zijn een groot trainingsprogramma overeen gekomen met als doel hem vooruit te helpen. Ik ben er zeker van dat Sasha de groep ook kan laten profiteren van zijn kalmte.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws