R.I.P RALF WALDMANN DE KAMPIOEN ZONDER TITEL

De voormalige Duitse 250cc racelegende overleden aan een hartaanval.

Ralf Waldmann won 14 Grand Prix en won een eerste keer in een  WK race als 80cc coureur in 1987, Waldmann verhuisde naar de 125cc in 1990 en eindigde drie keer in de top vier van het titelklassement in vier jaar. De Duitser reed in 1994 het 250cc Wereldkampioenschap, hij stond dat jaar op het podium en hij boekte ook zijn eerste zege om het jaar als vijfde af te sluiten. In 1995 pakte hij nog drie overwinningen om als derde te eindigen, ook in 1996 vocht hij mee aan de top. In 1996 miste Waldmann de tussenklasse-kroon met slechts zes punten op Max Biaggi, en het volgende jaar kwam hij nog dichterbij toen hij het seizoen afsloot met slechts twee punten minder dan de Italiaan.

Ralf Waldmann praatte met motogp.com over het feit dat hij de rijder is met de meeste GP-overwinningen die nooit wereldkampioen is geworden. Maar de belangrijkste en de beroemdste Grand Prix overwinning van Waldmann kwam een ​​aantal seizoenen later in 2000, in Donington Park, toen de Duitser van ongelooflijk ver terugkwam om het in de laatste bocht te winnen, een echte vintage die altijd een klassieker zal blijven.

De MotoGP gemeenschap betuigt zijn medeleven met de familie, vrienden en collega's van Waldmann uit het heden en verleden, zoals we 'Waldi' nog herinneren.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws