PONCHERAL HEEFT GEKOZEN VOOR KTM

En zoals voorspeld, is die fabrikant KTM, daarbij krijgt Tech3 ook de nieuwste machines.

“Er zullen vier fietsen op de grid staan met precies dezelfde specificaties, het fabrieksteam en het Tech3-team. Herve Poncharal de Tech 3-baas maakte zijn eerste openbare opmerkingen sinds het nieuws dat het Franse team zijn 20-jarige relatie met Yamaha verbreekt en zal overstappen naar een andere fabrikant voor het MotoGP-seizoen 2019. We weten nu ook dat de eerste overeenkomst drie jaar zal duren en dat door een gebrek aan 2018-specificaties de Yamaha M1 voor stercoureur Johann Zarco een belangrijke factor was in de beslissing van het team.

In een telefoongesprek op de After The Flag-show van MotoGP.com zei Herve: “in de laatste twee Grand Prix van vorig jaar stond Johann Zarco op het podium na de natte Maleisische GP en de droge GP in Valencia, zeker na de bijna overwinning in Valencia.

Iedereen verwachtte iets bijzonders vanuit het Yamaha kamp om Johann in 2018 te ondersteunen, zoals HRC doet met Crutchlow en Ducati met Danilo Petrucci.

We hebben vanavond in Doha bewezen dat de ondersteuning die we van Yamaha hebben, ongelooflijk en goed genoeg is om bovenaan de timesheets te staan, maar sowieso wil je als satellietoperator altijd een beetje meer. Natuurlijk hebben de nieuwe technische regels alle satellietoperators dichter bij de top gebracht, maar je wilt altijd dat laatste beetje meer hebben. En, 20 jaar is lang, we hebben fantastische momenten gekend, geweldige resultaten, we hebben in 2000 het 250cc-wereldkampioenschap gewonnen met Olivier Jacque, geweldige herinneringen. Vorig seizoen 2017 hebben we het heel goed gedaan, heel sterk, vooral met een rookie als Johann in de MotoGP-klasse. Maar op een bepaald moment, zoals alle racers op een dag doen, men zag eind 2016 Lorenzo overstappen van Yamaha naar Ducati. Valentino probeerde het ook met een ander merk, het is altijd goed om te zien wat we daar kunnen doen? In je carrière, je leven, voel je je soms te comfortabel, het is goed om een ​​nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wil niet zeggen dat we sliepen, maar iets dat je wakker schud en je tien jaar jonger doet voelen. Ik denk dat wanneer je mensen ontmoet die je die energie doorgeven, die passie en die wens kunnen omzetten om samen te werken, en om het beste uit de kan te halen, dat wilde ik proberen. Ik heb dat gedeeld met mijn personeel, ze zouden misschien gezegd hebben dat ze het niet met me eens waren, maar ik was heel blij dat iedereen me zei 'laten we ervoor gaan'.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws