LORIS CRESSON 12de IN DE WORLD SUPERSPORT

Lucas Mahias pakte de zege in de World SSP, in belovende race van Loris Cresson op Phillip Island.

De prestatie van onze Belgische vertegenwoordiger SSP klasse was zeker niet beschamend in Australië. De 19 jarige Belg schoot in het begin van de race 2 na code rood door een ongeval, in de eerste ronde van de 14de naar de 5de positie. Een plek waar hij het 5 ronden uithield voor hij terug viel naar plaats 8. Plots verliep het schakelen niet meer zoals gewenst toen Loris een paar versnellingen miste. Kallio Racing leverde goed werk, maar als de coureur een fout maakt kan de mechaniek soms niet meer volgen. Loris bevond zich daarna op een 18de plek en kon beginnen aan de wederopstanding, indien mogelijk. Toch krabbelde Cresson terug naar voor en eindigde hij op plaats 12 in amper 4 rondjes tijd. De eerste punten  voor het WK zijn binnen. De race werd gewonnen door de Franse coureur Lucas Mahias voor de Zwitser Krummenacher en de Duitser Cortese.

Na de wedstrijd vertelde Loris:ik ben zeer tevreden, ik lukte een kanonstart en na de eerste ronde kwam ik als 5de voorbij. Toen ik daarna mijn goed ritme vond bleef ik als 8ste.  Jammer genoeg maakte ik een schakelfout die nefast was voor de schakelkast, ik viel terug naar de 18de plek. Ik kon in 4 ronden tijd terugkeren naar de 12 plaats aan de aankomst. Dank u voor de steun gedurende het ganse weekend.

Loris Cresson:je suis vraiment content avec le travail accompli, j’ai pris un départ canon qui m’a positionné en 5ème place au premier tour, ensuite j’étais 8ème dans un bon rythme mais malheureusement j’ai fait une erreur avec la boîte. Ce qui m’a rétrogradé à la 18eme place, mais en 4 tours je suis remonté jusqu’à la 12 eme place. Merci à tous pour votre soutien tout au long du weekend.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws