KTM 1290 SUPERDUKE R EN DE 690 DUKE

Op de weg, off-road, op het strand en op het circuit Kevin Carmichael geeft de KTM 1290 SUPER ADVENTURE R eens de zweep in een dagje uit op deze nieuwe video.

Als officiële stuntrijder van KTM UK is Carmichael gewoon om zijn ongelooflijke reeks tricks op een KTM 1290 SUPER DUKE R en 690 DUKE uit te voeren, maar als een enthousiaste off-roader was hij nieuwsgierig om te zien waar de limieten liggen van de 1290 SUPER ADVENTURE R. De 1,301 cc V-twin werd begin 2017 gelanceerd en is KTM's meest extreme avontuur ooit, met 140 Nm koppel en 160 pk in 's werelds meest geavanceerde Travel Enduro-chassis. Voor iedereen die zich laat verleiden door de opwinding, ver weg van de gebaande paden, heeft KTM de 1290 SUPER ADVENTURE R op grote wielen met veel veerweg gemonteerd.

Naast ongelooflijke prestaties op en naast de weg, biedt de 1290 SUPER ADVENTURE R maximale veiligheid dankzij de motorstabiliteitsregeling (MSC) met ABS-kantelhoek en tractiecontrole (MTC) voor motorfietsen. In 2018 is de KTM MY RIDE-oplossing voor smartphoneverbindingen nu beschikbaar met gps-navigatie. Deze levert turn-by-turn aanwijzingen op het TFT-scherm samen met audio-aanwijzingen via Bluetooth.

De 1290 SUPER ADVENTURE R moet de beste all-round motorfiets ter wereld zijn,” zei Kevin na het filmen. “Ik was serieus onder de indruk. Ongelofelijke prestaties, zowel op of naast de weg. Ongelooflijk.”

Na een blik op de snelheidsmeter die op het strand134 mph aangaf, was Carmichael teleurgesteld om niet sneller te gaan. “Als het zand niet zo nat was geweest, had ik gemakkelijk 150mph kunnen halen. De 1290 SUPER ADVENTURE R heeft zonet ongelofelijke prestaties geleverd.”

Laatst aangepast op dinsdag, 09 januari 2018 18:49

Media

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws