ZWARE TEGENSLAG VOOR DOMINIQUE AEGERTER Aanbevolen

Tijdens de kerstvakantie is de Zwitser fel door elkaar geschud, zijn plannen voor 2018 werden namelijk ernstig aangetast.

De schuld van David Pickworth die meer tapijtenhandelaar speelde dan kerstman. Op Speedweek zegt de Zwitser dat hij zal vechten om het geschatte budget van 1,2 miljoen euro rond te krijgen. KTM van zijn kant heeft verzekert de motor warm te houden en blijft geduldig.

Geduld, maar de deadlines lopen. Op 6 februari worden de eerste tests hervat en het seizoen van start op 18 maart in Qatar. Het lijkt allemaal een beetje kort voor een dergelijk budget, ondertussen is Domi en zijn manager Robert Siegrist zijn druk bezig. In Mattighofen, werd ondertussen een limiet gelegd tot ... 8 januari: “KTM steunt ons volledig”, zegt Aegerter. “Jens Hainbach en Pit Beirer, hebben het ons verzekerd. Ze zijn met vakantie tot 8 januari,  daarna zullen we duidelijker zien.”

De Zwitserse coureur bedankt alle fans die op sociale netwerken een soort van crowdfunding hebben gelanceerd. Maar, het geld moet hij van sterke investeerders vinden om aan de totale begroting te voegen die in de orde ligt van 1,1 miljoen euro en, er moet meer dan de helft gevonden worden.

Een situatie die Dominique niet ontmoedigd: “mijn doel is heel duidelijk, het Moto2 seizoen afwerken met Kiefer Racing en KTM. Ik heb een goede manager en ik heb een sterke familie achter me. Hetzelfde geldt voor het team en KTM. Ik zal rijden zonder betaald te worden. De afgelopen drie weken waren stressvol, maar ik kon hoe dan ook een beetje genieten van de Kerst met mijn familie. Maar nu werken we vol gas aan het seizoen 2018.”

Dominique Aegerter moest het seizoen naast Sandro Cortese rijden. De laatste is ook op zoek naar een reddingsboei voor de volgende Grand Prix-campagne.

Laatst aangepast op zondag, 31 december 2017 15:53
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws