AYRTON BADOVINI EN RAFFAELE DE ROSA DE NIEUWE RIJDERS BIJ MV AGUSTA

MV AGUSTA REPARTO CORSE sluit partnerschap met VAMAG in de WorldSSP.

World Supersport team MV Agusta tekent met Ayrton Badovini en Raffaele De Rosa voor 2018. Het Italiaanse team verwelkomt de nieuwe renners en zijn klaar om dit nieuwe WorldSSP-seizoen te starten, samen met de steun van Team Vamag. De nieuwe naam van het WorldSSP-team zal MV Agusta Reparto Corse van Vamag zijn.
Ayrton Badovini, geboren in 1986, wereldkampioen STK1000 in 2010, is een rijder met een solide ervaring, die 22 podiumplaatsen behaalde tijdens zijn WorldSBK-, WorldSSP- en STK1000-seizoenen. De coureur uit Biella zal worden bijgestaan door zijn landgenoot Raffaele De Rosa (geboren in Napels in 1987), ook al een zeer getalenteerde en ervaren rijder die ook het STK1000 Wereldkampioenschap in 2016 won. Het Italiaanse duo zal vandaag en morgen, tijdens de wintertest in Cartagena, vertrouwd raken met de MV Agusta F3 675-machine.

Ayrton Badovini:ik voel me herboren, het besef bij deze opportuniteit geeft me een sterke boost voor het nieuwe seizoen. Je betrokken voelen bij een officieel team, met toppersoneel en de beste technische voorwaarden, zet dat enthousiasme en die vechtlust aan die ik al een tijdje niet had gevoeld. Het lijkt erop dat ik terug in 2010 ben, toen ik de STK1000-wereldtitel won. We zullen hard werken, vooral in de wintertests, en we zullen proberen bij de beste rijders te zijn sinds de eerste race in Australië. Dank aan de hele MV Agusta-familie, aan Andrea Quadranti en Gianfranco Crosta voor het vertrouwen dat ze me hebben gegeven.”

Raffaele De Rosa:het is een eer voor mij om het officiële merk MV Agusta in WorldSSP te vertegenwoordigen. Hoewel ik graag nog een seizoen in de WorldSBK wilde doorgaan, toen ik het telefoontje van het team ontving, heb ik meteen ja gezegd. De F3 behoort nog steeds tot de topfietsen van deze klasse en het team werkt aan verschillende technische verbeteringen die we binnenkort zullen testen. Ik ben meer dan gemotiveerd en ik kan niet wachten om de motorfiets op de baan te proberen. Met dank aan Andrea Quadranti, Giovanni Castiglioni en Gianfranco Crosta voor deze prachtige gelegenheid .”

Gianfranco Crosta:ik wil MV Agusta en in het bijzonder de MV Agusta Reparto Corse bedanken voor het vertrouwen dat in ons team is gesteld. Deze uitgebreide groep zal in staat zijn om in harmonie te werken met degenen die al in het verleden aan het project hebben gewerkt, met de duidelijke bedoeling om voor het volgende seizoen tot de topkandidaten te behoren .”

Andrea Quadranti:we zijn erg blij met de samenwerking met het Vamag-team, onze gemeenschappelijke bedoeling is om de F3 nog concurrerender te maken en de renners toe te staan ​​te vechten voor de topposities.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws