E MotoGP: LORIS CAPIROSSI TEST DE BELGISCHE SAROLEA IN ARAGON

Afgelopen week, voor het weekend van de MotoGP op Aragon, testte Loris Capirossi de Saroléa SP7.

Tijdens een privé testsessie onder het toeziend oog van de CEO van Dorna, Carmelo Ezpeleta, had de Belgische motorbouwer het voorrecht zijn geesteskind te testen.

Dorna overweegt een project vanaf 2019 een echte World Cup voor elektrische fietsen, waarin de teams Tech3, Pramac, Gresini, LCR Avintia, Aspar en Marc VDS in een tiental Europese MotoGP wedstrijden zouden concurreren.

Na het uitproberen van de Lightning-Amerikaanse en Italiaanse Energica, nam Loris Capirossi het stuur van de prachtige Saroléa SP7 op donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Aragon. Eén van de twee broers aan de basis van de wedergeboorte van het Belgische bedrijf Torsten Robbens, vertelde aan de motograndprix.motorionline site. "Loris Capirossi leek onder de indruk van het karakter van de motor plus het relatief lage gewicht van de fiets. Hij geprobeerde andere elektrische motorfietsen en ze zeker zwaarder bevonden. We concurreren met Lightning, het Italiaanse bedrijf Energica, en waarschijnlijk nog een ander, of Mahindra en of KTM."

Dorna zal naar verwachting aan het einde van de volgende maand de beslissing van hun partner bekend te maken. Saroléa is een oud motorfietsenmerk ooit vervaardigd in Herstal in België. Het bedrijf werd opgericht door Matthias Joseph Saroléa in 1850. Eerst werden er vuurwapens vervaardigd, later fietsen en de productie van motorfietsen volgde in 1900 tot 1963. Het bedrijf sloot haar deuren in 1973 alvorens te worden overgenomen door tweelingbroers Torsten en Bjorn Robbens, zij ontwikkelen en bouwen elektrische motorfietsen voor 100% hoge prestaties. In België in de buurt van Gent is een nieuwe productie faciliteit opgericht.

De eerste versie van de SP7 werd in 2010 in de Belgische werkplaats gebouwd. Alle componenten zijn ontworpen door Torsten Robbens, die een belangrijke achtergrond heeft in de motorsport. In de daaropvolgende jaren werden de prototypes regelmatig verbeterd en getest in de competitie door deelnames aann de TT Zero op het Isle of Man.

Het seriële model, Manx 7, ontwikkelt nu 204 pk en 240 km/h met een gewicht van slechts 195 kilogram.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws