MARKUS REITERBERGER TEST KTM IN ARAGON

Ralf Waldmann helpt Markus Reiterberger bij het testen van de GP-KTM.

KTM wil Markus Reiterberger in de privé MotoGP-tests in Aragón een beetje schutten, en, de Duitser ontvangt er prominente ondersteuning ter plaatse. Voor Reiterberger zal het morgen een grote dag zijn in Aragón, de Obinger gaat voor het eerst in het zadel van een MotoGP machine.

 ‘Reiti’ vertrok op maandagmorgen om 9.45 uur in München voor zijn eerste MotoGP-avontuur. Het KTM-team organiseerde voor de 23-jarige klasbak de vlucht en accommodatie. Reiterberger arriveerde op de middag op de racebaan en had een ontmoeting met Teammanager Mike Leitner. Vervolgens werd alles naar zijn zit gemaakt, aangezien Mika Kallio tenminste 10 centimeter kleiner is dan Markus, de voetsteunpositie werd veranderd, ook de stuurbalk werd herbouwd.

In de namiddag wordt in MotorLand Aragón bij het KTM-Factory Racing test team alles finaal in orde gebracht in de Red Bull KTM-Box. Net als zijn voormalige trainingspartner en minister team collega Jonas Folger, die beide waren op het team van mentor Ralf Waldmann, kunnen ruiters nu ook MotoGP-kilometers verzamelen, al enige paar uur.

Al met al is de drievoudige IDM Superbike-kampioen en de voormalige Red Bull-rookie Reiterberger rustig. Na Alex Hofmann, Stefan Bradl en Jonas Folger is hij de vierde actieve Duitse renner die plaats zal nemen op een MotoGP motorfiets.

De huidige Eurosport TV commentator en Reiterberger-mentor Ralf Waldmann (51) heeft zijn verblijf in Spanje na het Grand Prix-weekend verlengd om zijn protegé te helpen. Sinds het begin van het jaar werden voorbereidende plannen gemaakt voor de test. Na het IDM ligt er eindelijk niets meer in de weg. “Reiti is verheugd denk ik, en ik denk dat hij iemand aan zijn zijde nodig heeft,” verklaarde de voormalige GP-winnaar Waldmann zichtbaar trots. “Ik heb de vlucht geboekt, die me 100 euro kostte ...”

In het MotoGP test team van Red Bull KTM "Reiti" zijn ook enkele bekende gezichten aanwezig. Reiterberger's huidige manager Werner Daemen heeft ook zijn plannen aangekondigd voor de testrun in Aragón. De Belg heeft als BMW man echter geen toegang tot de KTM box.

In juli kreeg de KTM Moto2-ster Miguel Oliveira (3e plaats in Aragón) de kans om een ​​halve dag bij KTM te testen in Aragón na de Sachsenring GP. De Portugees kan Markus best enkele tips voor zijn debuut geven. “Na een paar ronden werd het vermoeiend, doordat we op de lange stukken moeilijkheden hadden door de wind,” zei Oliveira met een grijns. Net als de Moto2 coureur moet "Reiti" naast Mika Kallio op de tweede testfiets voor een halve dag werk. Oliveira voegde er nog aan toe: "het ritme is een helemaal anders, ik heb een hele nieuwe positie op de fiets. Ik was trouwens betrokken bij het testteam op een van Mikas machines in het testplan, maar ik had geen zicht op de gegevens. Ik heb ook niet op mijn eigen set-up gewerkt, ik heb alleen een functionele test gemaakt.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws