ROSSI RIJDT IN ARAGON

Het is officieel, Valentino Rossi zal dit weekend deelnemen aan de Grand Prix van Aragon.

Hij verwonde zich op 31 augustus, en daarmee zal de Italiaan slechts één race gemist hebben. Het is een dure inzet en een uitdaging die nog een pagina van de carrière geschiedenis van Valentino Rossi zal vullen.

Op donderdag 31 augustus is de Yamaha coureur gewond geraakt tijdens een enduro training, het resultaat was zwaar, een pijnlijke breuk van de tibia-fibula. De meest optimistische voorspellingen kondigden zijn terugkeer aan in Motegi, Japanse Grand Prix, sommige vuile tongen hadden over een seizoen.

Waarom niet achttien dagen na zijn ongeval en zijn operatie, Rossi probeert het wonder. Afgelopen maandag stapte ‘VALE’ opnieuw op een motorfiets voor 4 ronden, dan voltooide hij de volgende dag ongeveer twintig. Het was geen M1, maar de sensaties waren niet zo onheilspellend als gedacht werd. De dokter heeft besloten 22 dagen na zijn verwonding om de competitie te hervatten.

"Aan het einde van de test zag ik af," legde hij uit, "maar vanmorgen zag ik dokter Pascarella voor een medische controle en dan kwam er een positief resultaat. Ik heb besloten om naar Aragon te gaan en te proberen te rijden. Ik zal meer weten na de FP1, omdat het rijden van de M1 een veel grotere uitdaging is dan de R1. We zullen wel zien  in Aragon."

Valentino Rossi heeft ons steeds verwend met verrassingen, maar weinigen hadden zo'n uitdaging verwacht. Hij gelooft nog steeds in de MotoGP-kroon, terwijl 42 punten hem scheiden van de leiders Marc Marquez en Andrea Dovizioso (die 100% zijn). Doet hij dit uit passie voor het racen? Is het risico? Vragen rollen en meerdere antwoorden kunnen van toepassing zijn. De eerste zal komt op vrijdag, de dag van zijn terugkeer in MotoGP.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws