DE IRRC FINALE IN FROHBURG

Op 23 en 24 september 2017 vindt de 55e International Frohburger ADAC Triangular Race “Joey Dunlop Open” plaats.

Het kleine stadje in Saksen is al meer dan een halve eeuw één en al motorsport. De Roadrace fans hebben al lang opgemerkt dat het gaat om de 55ste International Frohburger ADAC Driehoeks race “Joey Dunlop Open”. Het hoogtepunt van de race zijn weer de International Road Racing Championship of IRRC races.

Dit jaar gaat de lange wens van de Frohburger-organisatoren eindelijk in vervulling,  een tweede evenement op de kalender krijgen. Op 30 september en 1 oktober 2017 e.k. zal voor de eerste keer in vijf jaar zijn dat een klassieke Grand Prix voor motorfietsen en auto’s zal plaatsvinden. Twee weken voor de race beginnen de Frohburgers elk jaar de bouwwerkzaamheden op de omloop. Van de landwegen wordt een natuurlijke racebaan gebouwd, die heel snel, maar ook heel veilig is. Meer dan 3000 strobalen en meer dan 700 meter luchtzakken worden voor veiligheidsdoeleinden gebruikt. We willen Osterland Agrar GmbH bedanken, die actief betrokken is bij de organisatie met hun hulp van technologie en spierkracht,” verteld Torsten Schmidt .

Dit jaar verwacht de gastvrije MSC Frohburger Triangle meer dan 200 deelnemers uit 17 landen. Zoals in 2016 zullen er internationale sterren van de roadracing scene opnieuw worden uitgenodigd. Dankzij de inzet van Rico Penzkofer en zijn team penz13.com, Dan Kneen, Danny Webb en Alessandro Polita komen naar Frohburg, daarbij werden ook William en Gary Dunlop bijgevoegd. De organisatoren selecteerden: Superchamp 600, Superbike 1000, International Road Racing Championship, Lichtgewicht / Super Twins en het FIM Supermono European Championship.

De zijspannen er zijn dit jaar niet bij. Als gevolg van een nieuwe homologatie eind mei 2017 door de DMSB, worden er slechts 20 spannen toegestaan ​​voor de race in Frohburg. Vanwege de verhoogde kosten van het evenement werden deze uit het programma genomen omdat de toegangsrechten waarschijnlijk de kosten niet langer zouden dekken. In de komende jaren beoogt de MSC Frohburg een baanconversie, waardoor het circuit langzamer zou worden. In de hoop dat de DMSB meer auto's toelaat, is een terugkeer van de zijspannen niet uitgesloten. Deze beslissing heeft geen invloed op het sidecar Trophy Championship. Trofee coördinator Eckart Rösinger organiseerde daarom een reservedatum. De finale van de International Sidecar Trophy vindt plaats op 7 en 8 oktober 2017 in de Motorsport Arena Oschersleben.

Op vrijdag vanaf 18.00 uur vindt een rijdersvoorstelling plaats op de "Rond de Centauren-Brunnen" plaats op het marktplein van Frohburg. Talrijke coureurs komen op de markt met hun racefietsen om de vragen van de fans te beantwoorden, autogrammen worden getekend en vele foto’s worden genomen. Omstreeks 19:00 uur rijden de deelnemers terug naar de paddock. Daarna speelt de U2 coverband "Desire - A Tribute to U2". Op de dag van de wedstrijd wordt de IRRC 's avonds gehuldigd. Het IRRC-management zal opnieuw een inkijk toelaten voor het seizoen 2017. Vervolgens worden alle IRRC-coureurs gevraagd het podium op te stappen en hun prijzen te ontvangen. Ook hier is iedereen zeer welkom.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws