Komt de MotoGP van Duitsland 2018 naar de Nürburgring?

Is het na 20 jaar MotoGP glorie op de Sachsenring afgelopen?

Komt dit bericht als een donderslag bij heldere hemel? Nee, helemaal niet, want in augustus zagen we Safety Officer Franco Uncini inspecteren op de Nurburgring. Wij denken aan een bekende spreuk: “waar rook is, is vuur”.

Na afloop van het weekend van 1 en 2 juli, telde men ongeveer 67.000 minder bezoekers tegenover het voorgaande jaar. Dorna moet duur worden betaald, daar steeg de prijs van 3 naar 4 miljoen Euro. Wolfgang Streubel, CEO van het Sachsenring complex GmbH (SRM), zit met een verlies in “de hoge zes cijfers”; het kan zelfs groter zijn dan € 500 000. Het donkere gezicht van SRM partner Jürgen Fritzsche na de recente WK-wedstrijd op zondagavond in Hohenstein-Ernstthal sprak boekdelen. Zag hij daadwerkelijk het aanbreken van het einde van de Sachsenring GP. Het Duitse invloedrijk motorblad SPEEDWEEK.com heeft herhaaldelijk en uitvoerig ingegaan op een aantal problemen na het huiswerk van de SRM.

ADAC Sport President Hermann Tomczyk en Dorna CEO Carmelo Ezpeleta willen misschien niet langer toekijken naar de Saksen gebeurtenissen. Een jaar geleden hebben ADAC en Dorna Sports inderdaad een nieuw vijfjarig contract overeengekomen, de plaats van de scene van de Grand Prix van Duitsland werd echter opengelaten. Volgens ADAC sport president Tomcyzk en minister-president van de deelstaat Saksen Stanislav Tillich was de Duitse 2017 Grand Prix al ongezond. Geen goed voorteken, ondertussen heeft men al concreet gewerkt, en zelfs actief deelgenomen aan veranderingen voor de MotoGP in de Eifel. De allereerste keer sinds 1997, dat de Grand Prix van Duitsland er volgend jaar zou kunnen plaatsvinden.

Safety Officer Franco Uncini, 500cc wereldkampioen in 1982, is in augustus de Nürburgring gaan inspecteren, om te bepalen of het voldoet aan de huidige veiligheidseisen. De beslissing over de locatie van de Duitse MotoGP ligt  voorlopig  bij ADAC in München. Voor Dorna is het meteen "Ja," voor een race te organiseren in de Eifel, dat de Nürburgring voor een Grand Prix kan worden gehomologeerd wat niemand zou twijfelen. Zeker als een promotor zoals de ADAC Nordrhein instapt om het hoofd te bieden aan de 4 miljoen Euro, de kosten van Dorna.

Wat de veiligheid op de baan betreft is er waarschijnlijk weinig te klagen op de Nurburgring. Hoewel ik sinds de IDM races in 2005 die ik won, er niet meer gereden heb. Ik was er in 2014 wel tijdens een 24u-autorace,” zei Stefan Bradl.

ADAC en Dorna hadden al een tijdje contact opgenomen met het beheer van de nieuwe Nürburgring eigenaar Viktor Charitonin en hebben daar een ontmoeting met grote belangstelling opgevolgd. Voor de Formule 1 is er niet langer interesse, in 2013 was  de laatste F1 rit in de Eifel en kan waarschijnlijk het niet meer financieren. Voor de Formule 1 hosting zijn de kosten 20 men eiste 30 miljoen. De MotoGP zou een vlaggenschip worden met een enorme aantrekkingskracht, en een aanvulling op de vele populaire sportevenementen van de nieuwe exploitant zijn. We noteren dat er in 1997 werd gepubliceerd, er waren slechts ongeveer 17.000 toeschouwers op de Nürburgring GP komen opdagen. Maar in die tijd was de kwaliteit van het toenmalig product, "MotoGP" sterk verwaarloosd. Het  nieuwe vier-takt tijdperk begon in 2002, de Rossi-hype was nog niet begonnen. Er waren geen zes bekende motorfabrikanten in de hoogste klasse zoals vandaag, ook geen Duitse topcoureurs zoals nu. Er waren ook geen Duitse Moto2 fabrikanten zoals Kalex, en uit de buurlanden Oostenrijk met KTM en Zwitserland met Suter. De dag van vandaag zien we wel namen als #94 Jonas Folger in de MotoGP, Moto2: #11 Sandro Cortese en #23 Marcel Schrotter en de Moto3: #65 Philipp Oettl en #77 Tim Georgi. En er waren slechts twee Duitse coureurs in het vroegere wereldkampioenschap. Dirk Raudies was Wereldkampioen 125cc, zijn carrière kwam eindigde in 1997. Steve Jenkner hield het lang uit maar scoorden geen toppers. In het 250cc wereldkampioenschap kwam Ralf Waldmann in 96 en 97 zelfs 2de achter Max Biaggi.

Op de Nürburgring is de fase van financiële onzekerheid sinds vorig jaar afgelopen. Er is terug duidelijk over de eigendom en de voortzetting van de traditionele piste. De NR Holding 2016 voldoet aan alle voorwaarden van de koopovereenkomst en de aankoopprijs is betaald. De nieuwe eigenaar is de Russische farmaceutische miljardair Viktor Charitonin, hij bezit nu meer dan 99 procent op de Nürburgring eigendommen mbH (CNBG), waarin de Vennootschap GetSpeed ​​ slechts een aandeel van minder dan een procent heeft. Experts zeggen dat Charitonin in totaal 77 miljoen euro in twee tranches zou hebben betaalt.

De SRM GmbH heeft ongeveer 30 procent minder tickets verkocht in 2017, de kwaliteit bleef ongewijzigd maar de prijzen waren gevoelig duurder, en zo bleef het publiek in grote aantallen thuis. De SRM leden hun derde slechtste kijkcijfers in dit millennium. Omdat ze in Barcelona, Assen en elders charmante tribuneplaatsen open stellen voor de algemene inkomprijs tegenover de verkoop van tickets in Sachsen. Insiders, beweerden dat in het ergste geval 1000 tot 2000 bezoekers minder waren. Maar toch bleven in de afgelopen drie dagen van de GP 67.000 toeschouwers weg. Waarvan de meerderheid van de fans het zeer duidelijk had over de schandalig hoge prijzen.

Dorna, de Team Association IRTA, de rijders en teams ontvingen gemengde adviezen over de Sachsenring. Een MotoGP parade circuit zegt men,  de Sachsenring met zijn vele bochten naar links en lage topsnelheid is geenszins een spektakelaanrader. Daarbij blijft het probleem van de gevaarlijke bocht 11 onopgelost, de eerste bocht naar  rechts na 31 seconden rijden op de linkerkant van de band geeft veel veiligheidsproblemen, de klachten van de rijders waren opnieuw overvloedig dit jaar. De situatie met de twee aparte paddocks is ook niet ideaal. Dat zou allemaal aanvaardbaar zijn als zou op zijn minst de financiële vooruitzichten goed zijn.

Maar de inmenging van te veel partijen, komt de SRM GmbH financieel nooit ten goede, Dorna ziet te veel amateurisme. “Ik begrijp het niet, bijvoorbeeld, als een GP promotor moet toestaan ​​dat een huiseigenaar op zijn eigendom palend aan de Grand Prix van Duitsland een tribune bouwde en tickets verkoopt,” blijft het Carmelo Ezpeleta verrassen. Nog iets: de exploitanten van deze genoemde Besico Tribune kopen algemene inkomtickets aan de SRM en verkopen ze met een flinke toeslag. Uniek in de wereld en allesbehalve financieel gunstig voor de SRM. “Als ik iets te zeggen had op het SRM beleid, zou ik gewoon als organisator, vóór deze tribunes van particuliere eigenaren grote ondoorzichtige stoffen doeken hangen,” aldus een senior Dorna manager.

Het toeschouwers debacle werd in 2017 gekenmerkt door te hoge prijzen al sinds januari aangekondigd. Toch heeft de SRM met mate tribunes laten bouwen als voor een uitverkocht huis kon worden verwacht.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws