Tom Lüthi lukte perfecte overwinning in een verkorte zes ronden sprint.

Tijdens de Moto2 race sneed hij een vijf seconden voordeel uit in bijna hetzelfde aantal ronden.

Alex Marquez mocht misschien tevreden zijn op de streep, maar hij was super gelukkig met die podiumplek. Miguel Oliveira voltooide het podium, daarentegen moest kampioenschapsleider Franco Morbidelli zich tevereden stellen met een 8ste plaats.

In de eerste race lukte Oliveira de beste start, maar Mattia Pasini sloeg snel terug en in de eerste ronde om het voortouw te nemen waardoor Morbidelli twijfelt. Alex Marquez maakte een goede start met een vijfde plaats, Brad Binder sloot aan achteraan de leidersgroep van zes.

Toen begon het te regenen en de frontrijders staken hun handen op, de rode vlag kwam uit. Het zou een Quick Restart-procedure worden, helaas missen we Sandro Cortese, die voor de vlag neerkwam tegen de vlakte ging. De grid werd gevormd uit de stand van de laatste ronde voor de vlag. Pasini stond weer op de pole en toen de lichten doofden waren alle ogen gericht op de voorste rij, Lüthi sloeg iedereen met verstomming en maakte, in één wip van de 7de plek op de grid naar de holeshot. Alex Marquez nestelde zich op de tweede plaats, net achter hem voltrok zich een drama toen Pasini van de baan schoof, waardoor zijn 200ste GP een ongelukkig vroegtijdig einde kende.

Lüthi vloog, gevolgd door Marquez en het was Oliveira op achtervolgen werd aangewezen. Morbidelli verdween langzaam maar zeker van het voorplan. Luca Marini, Xavi Vierge, Simone Corsi en Francesco Bagnaia schoven  allemaal langs de puntenleider voorbij, samen met een strijd van de rookies tussen Brad Binder en Jorge Navarro achter hem.

Alleen vooraan was de efficiëntie van Lüthi een feit, hij verdween simpelweg in de verte om te finishen met bijna vijf seconden voorsprong een prachtige 25 punten hap, die schokgolven door de titelstrijd stuurde. Marquez nam een ​​indrukwekkende tweede plek na zijn terugkeer van een letsel na een gelijkaardige foutloze prestatie in deze moeilijke omstandigheden, met Oliveira gewoon niet in staat om de coureur uit Cervera te volgen en gedwongen de derde podiumplek te aanvaarden.

Na de boze strijd van Brno gaat Moto2 nu naar de heuvels van Oostenrijk op de Red Bull Ring waar Lüthi vorig jaar ernstig aan zijn opmars in het kampioenschap begon.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws