“De komst van Triumph zal een nieuw impuls geven aan de Moto2.“

Triumph levert vanaf 2019 de Moto2 wereldkampioenschap krachtbronnen.

De komst van de Britse fabrikant is volgens de gretig en ongeduldige Julián Simón bij het project betrokken belooft een groot avontuur te worden.

Ik denk dat de komst van Triumph wereldwijd een nieuwe impuls zal geven aan de Moto2” vertelde Julian Simon aan onze motorsport collega's. Van tijd tot tijd is het belangrijk om een ​​aantal dingen te veranderen en niet alleen te corrigeren, daarom zal het waarschijnlijk zeer aantrekkelijk worden. De komst van het Britse merk, zal de Honda motoren vervangen, er is in ieder geval veel stof om over te praten. Het project vordert goed, Hervé Poncharal ‘Monster Yamaha’ zei onlangs dat de snelste Moto2 rijders konden concurreren met de langzame MotoGP rijders.

Julian Simon is één van de betrokken acteurs bij de projectontwikkeling, ideaal voor hem eigenlijk, “ik moet mezelf in vorm te houden om de fiets te ontwikkelen zoals het hoort, wat ik het meest doe.” De 125cc wereldkampioen in 2009, draaide zeven seizoenen mee in de Moto2. Na RSV, Suter, FTR, Kalex, Speed ​​Up of Tech3 stapte hij 12 keer op het podium maar won nooit. Hij hing de helm aan de haak eind 2016, maar kwam eerder dit jaar als vervanger van Iker Lecuona (Qatar, Argentinië) en Remy Gardner (Verenigde Staten).

Wat betreft zijn gevoelens aan het stuur van de machine, blijft de Spanjaard discreet terwijl hij aanstipt. “Ik wil niet in details gaan, want het gaat om Triumph. Ik kan alleen maar zeggen dat er dingen zijn die ik heel leuk vond, en dan heb ik alleen in een embryonaal stadium getest.” Het volstaat te zeggen dat het belooft.

Vertaling: Inside GP

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws