Petrucci voelde de winst heel dichtbij !!!

Opnieuw een podium voor 'Petrux' op enkele honderdsten van een eerste overwinning in Assen.

Danilo Petrucci is in 2017 in een ongelooflijke vorm, en volgende zijn eerste startrij in Barcelona met een ander in de Nederlandse GP miste hij gewoon op een haar de pole.
Toen de lichten doofden voor de start van de race, bleef de Italiaan zijn vorm bevestigen. Hij was van het begin tot het einde mee. Hij ging in de laatste ronden zelfs een duel aan met negenvoudige wereldkampioen Valentino Rossi. In de laatste ronde het verkeer voor een beetje rommel, 'Petrux' liet een steek vallen voor sector 3, maar kwam toch nog ongelooflijk dicht in de laatste. Hij strande op een zucht van Rossi om zijn tweede podium van het jaar te pakken, zijn tweede in drie wedstrijden.
Danilo Petrucci: "het was een geweldige race! In het begin waren we heel rustig, na Zarco zag ik Valentino vooruit gaan, ik probeerde hem te volgen. Ik vond in het droog dat hij sneller was maar toen de regen kwam werd het nogal moeilijk. Ik heb veel geprobeerd om vooruit te komen, maar het was te riskant, toen merkte ik dat ik een beetje sneller was in bocht 12 gaf ik mijn Ducati de sporen. Ik passeerde hem met vier ronden voor het einde, maar hij kwam me weer voorbij. Ik kwam dan in de laatste ronde Rins tegen en dook bijna door hem tegen de vlakte, zo verloor ik voeling met Valentino. Maar ik ben blij, het is een goed resultaat, maar ik voelde de winst heel dichtbij was. Gisteren verloor ik naar het einde, vandaag stond ik weer vooraan en verloor toen juist op het laatste knipje! Hier wilde ik heel sterk zijn en ik ben blij omdat we volgende week naar Duitsland gaan , een circuit waar ik vorig jaar er heel dicht bij was, ik was op de tweede rij in het droog en leidde de race in het natte. Ik ben ook blij voor het kampioenschap omdat we naderbij komen, en, ik ben er altijd bij. Ik vind het leuk om hier te zijn ...”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws