Brad Binder toont de weg op de eerste dag in Le Mans

De Moto3 Wereld Kampioenschap leider maakt vooruitgang op een moeilijke dag voor de snelste tijd in te stellen.

Bo Bendsneyder verbetert ook over twee sessies en eindigt negentiende. De eerste dag van de oefeningen voor de Franse Grand Prix begon op dezelfde manier als de Spaanse rit twee weken geleden, Met Brad Binder op de top van de tabellen. De Red Bull KTM Ajo rijder stopte de klok op 1: 43,365 op zijn laatste ronde op vrijdag. Zijn teamgenoot, Bo Bendsneyder, verbeterde zijn vorige beste tijd met meer dan 8/10 in FP2, hij beëindigde de dag in de negentiende positie met een tijd van 1: 44,358.

Ondanks een ongewoon zonnige ochtend in Le Mans, FP1 was niet de soepelste sessie voor Brad Binder. De Red Bull KTM Ajo rijder kende een technisch probleem dat hem alleen in staat stelde om amper negen ronden te rijden. Het plaatste hem op een tiende tijd 1: 44,984. Bo Bendsneyder had een positieve eerste sessie op een vertrouwde baan voor hem, hij werd veertiende met 1: 45,198.

Binder slaagde erin om een grote stap voorwaarts te maken in de middagsessie. Profiterend van een goed gevoel op de fiets en vooral in sectoren 2 en 3 was hij snel tegenover de top rijders. Hardrijden en nieuwe banden voor zijn laatste rit, daarmee zette hij een tijd meer dan een seconde en een half sneller dan 's ochtends best 1: 43.365. Brad sloot de dag af als de te kloppen man. Bendsneyder maakte ook goed gebruik van de 40 minuten FP2 sessie om vooruitgang te boeken op het Franse circuit, hij haalde  een negentiende tijd 1: 44,358 en zijn beste ronde.

De kwalificatie voor de Franse GP vindt plaats op zaterdag om 12:35 lokale tijd, en zal de startgrid vastleggen voor een race waarin de bochten bijzonder lastig zijn.

Resultaten: (Gecombineerde oefentijd FP1-FP2)

  1. Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) 1: 43,365
  2. Romano Fenati (KTM) 1: 43,441 0,076
  3. Jules Danilo (Honda) 1: 43,525 0,160
  4. Jorge Navarro (Honda) 1: 43,557 0,192
  5. Nicolo Bulega (KTM) 1: 43,738 0,373
  6. Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo) 1: 44,358 0,993

#41 BRAD BINDER

"Vandaag was het een zware dag die eindigde met een goed resultaat. We begonnen goed, met een goed gevoel in mijn eerste drie ronden, maar wie weet om wat voor reden mijn motorfiets stopte op het rechte stuk. Ik moest twee keer naar de pits, maar gelukkig, bedankt voor het grote werk door het team, we hebben een probleem dat in de telemetrie onopgemerkt was opgelost. In de tweede sessie waren we in staat om weer normaal te werken en ik kon met een comfortabel gevoel blijven rijden. Ik ben blij om terug te zijn aan het hoofd van de timesheets en ik hoop dat dat zo blijft gedurende het weekend."

#64 BO BENDSNEYDER

 

"Het was een goede eerste dag hier op Le Mans. In de eerste sessie was de baan een beetje glad, maar we verbeterden stap voor stap en uiteindelijk behaalden we  enige goede tijden. De tweede sessie was ook erg goed. Het belangrijkste is het tempo, we zijn erin geslaagd om, dankzij onze consistentie een hoog ritme te ontwikkelen. Ik ben blij met het resultaat van de dag en we hoeven alleen nog maar een beetje te verbeteren om dichter bij de top posities te komen."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws