4H van Spa Classic waren kokend.

In een omgevingstemperatuur van 35° werd er stevig getraind, min of meer 20 van de 70 teams stonden hier om voor de zege te gaan. De hitte zou wel eens de grote spelbreker kunnen worden, en dat zou uiteindelijk ook zo zijn. Maar, het publiek zou waar krijgen voor hun geld.

Bij de oefeningen kwamen verassende namen naar voor zoals Gian Mertens die de herstellende Jan de Vos verving. De Brit Mike Edwards die als derde coureur reed bij het team ALF Classic Endurance stond een gegeven moment als snelste tijd genoteerd. Het was uiteindelijk Stephane Mertens die de pole klokte voor Alf Classic Endurance met Edwards als tweede op de grid voor de regerende kampioenen Team Force, Richard Hubin en Gregory Fastré. Sweatshop Phase One II stond 4de voor het Roadrunner team gevolgd door Armor Classic. Red Fox Grinta stonden op een verassend mooie negende plek op de grid.

De wedstrijd werd feilloos en precies op tijd gestart, en plots het eerste incident na de eerste ronde in de bocht van de source, Giancarlo Rossi van het Braghi Corse Team werd door een deelnemer ondersteboven geremd met een gebroken sleutelbeen als gevolg. Vooraan werd er hard gevochten tussen Sweatshop Phase One en het Team Force, het ritme lag erg hoog en de rest van het pak kon bikkelen. De grote vraag was, hoelang de mechaniek het zou uithouden bij deze temperaturen. Toen werd in ronde 7 de 666 van Red Fox Grinta met Gian Mertens plots langs de baan gemeld. Gian duwde de Ducati naar zijn box, een gebroken krukas hield hen verder uit de race. Team Vulcanet werd ook al geen lange reis gegund, de ploegmaat van Marc Detournay Stéphane Dissmann ging er even bij liggen en mocht naar het ziekenhuis in Malmedy voor enige hechtingen. De Red Fox Ride 4 Fun nummer 124 mocht in de 28ste ronde ook al na mechanische strubbelingen binnenblijven. Na de 34ste ronde kwam de melding dat Fastré langs de baan stond en in ronde 35 was het officieel gedaan voor de #56. Voor hun directe belagers Sweatshop Phase One #4 was de weg vrij voor de zege. Maar in de motorsport is de zege pas binnen na de geblokte vlag, in de 64ste ronde kwam de #4 binnen met een kokende motor, ook voor hen was het liedje ten einde.

De zege ging na 80 ronden naar Kaiser Classic Endurance voor Sweatshop Phase One II en Moto BEL’. Zo werd dag 1 van deze Bikers Classic met succes afgerond.

Alle uitslagen en trainingen kunnen hier geraadpleegd worden: (klik hier).

Laatst aangepast op dinsdag, 07 juli 2015 09:44
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws